[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image media=”1079″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”322005″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”576164″]A hét megtervezéséről már írtunk korábban, de mit tegyünk hétfőtől vasárnapig? Hogyan legyünk még  hatékonyabbak?

Amit napi szinten csinálsz, az hatással van az eredményeidre. Ha napi tetteid összhangban vannak kitűzött céljaiddal, akkor azon kapod magad, hogy azt a jól megtervezett életet éled, amire vágysz.

Íme 4 tervezési tipp, hogyan hozd ki ebből a 24 órából a legtöbbet![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”160114″]

  1. Priorizálj! Határozd meg a 3 legfontosabb teendődet a napra

Szerintünk a prioritások meghatározása a legfontosabb. Mielőtt teljesen belemerülnél a nap tervezésébe, tedd fel magadnak a kérdést: Mi az a három dolog, amit ma mindenképp el kell végeznem?

A valóság az, hogy mindannyiunknak millió és egy dolgunk van naponta, de valószínű, hogy egyiket sem fejezzük be, ha megpróbáljuk mindegyiket megoldani.  Rangsorold a feladatokat és jelöld ki a legfontosabbat és először oda fordítsd energiádat és idődet.

 

  1. Térképezd fel a találkozóidat, megbeszéléseidet

 Függetlenül attól, hogy digitális naptárt vezetsz munkahelyi kötelezettségeid és személyes találkozóid nyomon követésére, vagy planallodban tartod számon ezeket – fontos, hogy a napi tervezés során felírd a nagyobb eseményeket a tervezési oldaladra is, mert az esetleges fehér lyukak segíthetnek vizualizálni a szabadidődet vagy éppen azt, hogy nincs több időd 😀

 

  1. Készíts to-do listát

A már említett 3 legfontosabb teendőn és az előbbiekben összeírt eseményeken, találkozókon felül nagyon hasznos, ha papírra veted teendőidet felsorolás szerűen.

Gyakori hiba az irreális mennyiségű feladat listázása. Muszáj reálisnak lenni azzal kapcsolatban, mit érhetünk el 24 óra alatt!

Pro-Tipp: Ütemezd a teendőidet. Adj meg pontos időpontot vagy azt, hogy egyes feladatra hány órát/percet szánsz és zárj ki ilyenkor minden zavaró tényezőt. Például határozz meg egy órát, amikor válaszolsz az e-maileidre és ez idő alatt kapcsold ki a telefonodon a közösségi oldalak értesítéseit. Ne hagyd magad eltéríteni!

 

  1. Légy hálás!

Megtervezni a napot, a hetet és a jövőt izgalmas. Viszont érdemes napról-napra emlékeztetni magad mindarra, ami jó a jelen pillanatban. Minden nap van miért hálásnak lenni.  Szánj erre időt.[/vc_column_text][uncode_share layout=”multiple” bigger=”yes”][/vc_column][/vc_row]