[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image media=”1082″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”191303″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”207881″]Te, mint PlanAll használó valószínűleg érted már az előre tervezés értékét (és örömét!). A legjobb az egészben az, hogy a tervezésnek nem kell nehéznek vagy időigényesnek lennie ahhoz, hogy változást hozzon az életedben.

Ma egy útmutatót hoztunk a heti tervezéssel kapcsolatosan.

Hiszünk abban, hogy egy rituálé felállítása, a hét előre megtervezésére teljesen megváltoztathatja a következő napok menetét. A jól megtervezett élet fontos eleme lehet, amely az egyensúlyra való törekvésre és a szándékos tervezésre épül.

Ha minden hét elején csak fél órát is töltesz el ezzel, tudatosabbá, produktívabbá és kevésbé stresszessé teheti az elkövetkezendő napjaidat. Így fogj hozzá![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”108695″]

  1. Tűzd ki a heti fix tervezési napodat!

Kezd azzal, hogy kiválasztasz egy időpontot a hét megtervezésére. Vasárnap délután vagy hétfő kora reggel, a kávéd/teád szürcsölgetése mellett. A lényeg, hogy egy csendes időszakot próbálj kijelölni és építsd be ezt a heti rutinodba. Ezután gyűjtsd össze, amikre szükséged lesz – például:

 

PlanAll éves tervező vagy Frujo

▢ Telefon és/vagy számítógép – időpontok megadásához, edzések, különórák időpontfoglalásához, vagy a barátokkal/családdal tervezett találkozók megerősítéséhez

▢ Kellékek: tollak, ceruzák, szövegkiemelők, matricák (pl. PlanAll Matricáskönyv)

 

Tedd élvezetessé ezt a kis rituálét kedvenc dalaid lejátszásával, gyertyagyújtással vagy a már említett csésze teával/kávéval. Hamarosan rá fogsz jönni, hogy minden héten erre a szent ’tervezési órára’ vársz!

 

  1. Gondold végig az előző hetedet!

Szánj néhány percet az előző hét elemzésére.

Mi ment jól? Mi nem – és miért? Mit tehetsz jobban ezen a héten?

Ezeknek az egyszerű kérdéseknek a megválaszolása keretet és inspirációt ad az előttünk álló hét megtervezéséhez. Gondolkodás közben ne feledd, hogy a hibák csak leckék. Ahelyett, ostoroznád magad, légy hálás értük. Használd őket arra, hogy motiváljanak a következő hét sikerére. Tanulj, tervezz és folytasd!

 

  1. Tekintsd át céljaidat és a következő lépéseket!

Ezután emlékeztesd magad a céljaidra és a legfontosabb prioritásokra. Ez biztosítja, hogy a céljaid az elméd előterében maradjanak – így hajlamosabb leszel priorizálni azokat a feladatokat, lépéseket, amelyek támogatják életed végső céljait.

Mit tehetsz ezen a héten, hogy egy lépéssel közelebb kerülj a sikerhez?

Vedd végig azokat a jó szokásokat, amelyek segíthetnek elérni céljaidat. Alakíts ki ezekből egyfajta rutint, például az ideális reggeli rutint és a kedvenc esti rutint.
Mi van, ha letérsz a pályáról? Semmi gond – csak kezd újra holnap!

 

  1. Készíts egy ütemtervet az előtted álló hétre!

Itt az ideje, hogy feltérképezd az előtted álló hét menetrendjét. Íme egy gyors ellenőrző lista a lehetséges tervekről:

 

▢ Találkozók, programok

▢ Öngondoskodás és pihenőidő

▢ Családi idő és barátok – ne felejtsd el a születésnapokat!

▢ Munkaidő, értekezletek és projektek

▢ Étkezés tervezése

▢ Élelmiszervásárlás és egyéb ügyintézés

▢ Étkezés előkészítése és főzés

▢ Takarítási ütemterv és mosás

 

  1. Tervezd meg feladataidat, teendőidet!

Vannak, akik csak heti feladat listát írnak maguknak és vannak akiknek sokat segít, ha ezeket napokra is elosztják, ez megkönnyíti számukra priorizálni azokat.

Akárhogy is, a to do lista írás nagyszerű alkalom arra, hogy összesítve legyenek azon tennivalók, amelyekre emlékezned kell és teljesítened kell a következő héten.

Szeretnétek tippeket a napi feladatok megtervezésére is?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][uncode_share layout=”multiple” bigger=”yes”][/vc_column][/vc_row]