[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image media=”1061″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”140680″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”109523″]Február van…Milyen ellentétetekkel teli hónap ez. Hideg van mégis meg-meg érint minket a tavasz közeledte. Reggelente már a Nap sugara tompán ugyan, de besüt az ablakunkon és a munkahely/iskola kapuján kilépve sem teljes sötétségben indulunk haza késő délután. Lelkünkben is meg van ez a kettősség; Még élénken él bennünk az új év varázsa, a megújulás reménye, ugyanakkor a mindennapok forgatagában és teendőink végtelen listájában elmerülve daráljuk a napokat, egyiket a másik után.

Mi lenne, ha egy kicsit megállnánk és jelen lennénk ebben a rövidke, 28 napos hónapban? Hogyan?  #színezzvelünk

Kihívás:
Színezz ki minden nap egy általad választott színezőt. Mi készültünk Nektek egy 28 képből álló összeállítással, a ColorMe letölthető színező füzettel, de ha Te más színezőt használsz vagy Te magad rajzolnád meg az alapot, nem probléma! Az elkészült alkotást oszd meg Instagram oldaladon és használd a #színezzvelünk hashtaget.

Hónap végén a kép feltöltők között kisorsolunk egy Pentel színes toll készletet.[/vc_column_text][vc_single_image media=”1071″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”139471″ media_link=”url:https%3A%2F%2Fplanall.hu%2Fkiegeszitok%2Fpentel-akcio-215|target:_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”186224″]Miért tarts velünk? Íme 5 érv:

  1. Olyan, akár egy aktív meditáció

Indítsd el a kedvenc lejátszási listádat, borítsd ki a színes ceruzáidat és tollaidat az asztalra, vedd elő a színezőt és kezdődhet az utazás. Engedd el a negatív gondolataidat és merülj bele a színekbe, vonalakba. A sok ismétlődő aprólékos mozdulat olyan akár egy relaxációs gyakorlatsor. Észre sem veszed az idő múlását.

  1. Fejleszti a koncentrációs képességet

Emlékeztek még mekkora erőfeszítést igényelt gyerekként a vonalon belül maradni? Bár a motorikus képességünk szerencsére fejlődött annyit, hogy ez már nem jelent akkora kihívást, színezés közben továbbra is muszáj figyelmünket a papírra és azokra a bizonyos vonalakra/görbékre irányítanunk. Felszabadító érzés percekre/órákra csak egy dologra összpontosítani, nem igaz? Ez az idő lehetőséget ad az agyunknak a pihenésre.

  1. Fejleszti a problémamegoldó készséget

Milyen színnel írjak? Kifutottam a vonalból… Nem illik ide ez a kék… Csak pár a lehetséges felmerülő problémák közül. Mindre van megoldás! Vedd elő a kreatív énedet vagy a radírodat 😀
Ezt a szemléletet próbáld meg a mindennapi kihívásoknál is észben tartani!

 

  1. Színterápia

Talán nem mondunk újat azzal, hogy a színek hatással vannak az emberi elmére. A téma kibontását egy későbbi bejegyzésre tartogatjuk, de találtunk egy nagyon érdekes TED előadást arról, mi is a szín:

 

(szerk.megj.: A szövegbuborék ikonra kattintva tudod kiválasztani a magyar feliratot)[/vc_column_text][vc_column_text uncode_shortcode_id=”130112″]

  1. A legfontosabb! – Önbizalmat ad

A színezőkben az a legjobb, hogy garantált a sikerélmény. Az alap adott, de a színeket te választod ki a saját egyéniségedre szabva. A végeredmény ezáltal a te egyedi alkotásod. Vágj bele, mert ha elkészül a műremek, megveregetheted a válladat, mert létrehoztál valami csodásat és a legjobb, hogy időt szántál magadra. Jelen voltál és kiszínezted ezt a sokszor komor, de a tavasz közeledtével kecsegtető februárt.

 

+ 1 tipp

Az elkészült művet add oda szeretteidnek egy-egy jeles alkalomra vagy csak úgy szeretetből.  A ColorMe letölthető színezőfüzetünkben éppen ezért helyet kapott pár képeslap szerű rajz is és a 12 horoszkóp is, amiknek üres részeire egyedi üzenetet írhatsz családtagjaid és barátaid számára.[/vc_column_text][vc_single_image media=”1066″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”154866″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][uncode_share layout=”multiple” bigger=”yes”][/vc_column][/vc_row]