[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image media=”1224″ media_width_percent=”100″ alignment=”center” uncode_shortcode_id=”326069″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”178476″]Már az év negyedét megtettük! El tudod ezt hinni?

Bár világunkban ismételten eluralkodott a káosz, azért reméljük mindenkinek voltak szép pillanatai, pozitív élményei, sikerei az elmúlt 3 hónapban. Ne ijedj meg akkor sem, ha most visszatekintve úrrá lett rajtad az újévi fogalmak miatti bűnbánat!

Mindannyiunknak ismerős lehet, hogy a január elején kitűzött nagy célok, néhány hónappal később elhalványodni látszódnak és azon kapjuk magunkat, hogy túlterheltek vagyunk és küzdünk a lendületünk megtartásáért.

Ez teljesen normális, mert. . . hát az élet zajlik (körülöttünk meg aztán nagyon zajlik…) Váratlan események és számos akadály bukkan fel, amitől könnyen elveszíthetjük a motivációinkat. A mindennapi hajtásban túl könnyen elfelejtjük a kitűzött célokat, amelyeket olyan lelkesen meghatároztunk január elején.

Ezért is hasznos időről-időre megállni egy pillanatra és visszatekinteni, megvizsgálni a megtett utat és újra irányba állítani magunkat. Az éves PlanAll tervezőinkben számos kérdést teszünk fel Neked a negyedéves gondolkodásmód áttekintőnkben, melyek segítségedre lesznek az elmúlt 3 hónap kielemzésében.

 

Ezeken felül összeszedtük 3 pontban, mikre érdemes figyelned:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”804514″]

  1. Ünnepeld a sikereidet!

A negyedéves áttekintés nem csak az év hátralévő részének tervezéséről szól; egyben arról is, hogy megünnepeld mindazt, amit eddig elértél – még akkor is, ha úgy gondolod, hogy „csak” tetted a kötelezőket az első negyedévben. (ez NAGY teljesítmény!)

Kezd azzal, hogy listázod sikereidet (minimum 3 vagy több!) az év első negyedévében. Gondolj bele és válaszd ki azokat a dolgokat, amelyekre igazán büszke vagy. Mint minden önreflekciós folyamatnál, itt is fontos felismerni és ünnepelni mindazt, aminek örültél, amiért lelkesedtél, amiért hálás vagy. Dicsérd meg magadat![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”138058″]2. Vizsgáld meg, mi működik (és mi nem).

Akár célkitűzésekkel kezdted az évet, akár nem, valószínűleg tudod, mely tevékenységek, szokások, kapcsolatok stb. váltak be számodra és melyek nem. Szánj egy kis időt fogadalmaid, szokáskövetőid és az eddig megrajzolt életkerekek áttekintésére.

Példák: Heti 2 piacra járás? Ezt érdemes lehet megtartani.  A napi kávé fogyasztás? Lehet, hogy el kéne hagyni.

Ne feledd, hogy ezek az Te listáid –arról kell szólniuk, hogy mi működik Neked és mi nem működik, ne gondolj senki más elvárásaira! Ne érezd úgy, hogy el kell hagynod a napi kávézást, ha ez az, ami neked bevált!
A negyedéves értékelés, visszatekintés személyes jellegű, ezért ügyelj arra, hogy a Te érzéseidet vedd figyelembe.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”110599″]3. Végül szánj egy percet a kitűzött céljaid áttekintésére.

Szinte lehetetlen előre látni egy egész év történéseit az elején. A negyedévente végzett áttekintés tökéletes lehetőséget kínál céljaink újragondolására, akár felülírására. Lehet a körülményeid változása, új célok felállításáért kiállt. Ne félj év közben módosítani. Olvasd el előző cikkünket a célok felállításáról és eléréséről.

Céljaid (személyes és szakmai) még mindig összhangban vannak azzal az élettel, amelyet élni szeretnél? Azzal a személlyel, aki lenni szeretnél? A kiépíteni/megtartani kívánt kapcsolatokkal és az áhított munkával?

A célok és az elhatározások nagyszerűek, de csak akkor, ha igazodnak ahhoz, ahogyan érezni akarod magadat, ahhoz, amilyen ember lenni szeretnél és amilyen életet élni szeretnél.

Ez a negyedéves áttekintő nem lehet csak egy újabb teendő a listádon! Tekints rá úgy, mint újabb eszközre egy kiegyensúlyozott, tudatos élet létrehozásában. Győződj meg arról, hogy a januárban kitűzött célok és a ma kitűzött újak lehetővé teszik, hogy pontosan ezt éld meg!

A negyedéves áttekintőnek nem az a célja, hogy rosszul érezd magadat azért, amit még nem tettél meg vagy ami esetleg még nem megy jól az életedben. Inkább arról van szó, hogy szükség szerint átgondold, átértékeld, esetleg újrakezd. Mindezt azért, hogy mindig tudatosan lásd az időtöltéseidet és a kitűzött céljaidat. Meríts új lendületet az elért sikereidből és légy hálás értük!

 

Akkor sincs baj, ha januárban nem tervezted meg az évet vagy tűzted ki célodat! Most megvan rá a lehetőséged. Soha nem késő elkezdeni tudatosan megtervezni azt az életet, amit élni szeretnél!

Segítségre van szükséged ennek a tudatos életnek a megtervezéséhez és ütemezéséhez?
Tekintsd meg éves tervezőinket akár 50% kedvezménnyel![/vc_column_text][vc_single_image media=”1229″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”163000″ media_link=”url:https%3A%2F%2Fplanall.hu%2Feves|target:_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][uncode_share layout=”multiple” bigger=”yes”][/vc_column][/vc_row]