[vc_row row_height_percent=”0″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ uncode_shortcode_id=”188344″][vc_column column_width_use_pixel=”yes” gutter_size=”3″ overlay_alpha=”50″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ width=”1/1″ uncode_shortcode_id=”165956″ column_width_pixel=”800″][vc_column_text text_lead=”yes” text_color=”color-wvjs” uncode_shortcode_id=”722307″ text_color_type=”uncode-palette”]

FSC minősítés

A fa és papír termékeken megjelenő FSC embléma azt jelzi, hogy azok fa alapanyaga valóban felelős erdőgazdaságból és más ellenőrzött forrásokból származik. A tanúsítást az FSC (Forest Stewardship Council®), a Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa, egy olyan nonprofit szervezet végzi, amely felhívja a figyelmet a felelőtlen erdőirtásra és világszerte ösztönzi a felelős erdőgazdálkodást.

A felelős erdőgazdaságok védik az erdőket, céljuk, hogy megtartsák azok környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági egyensúlyát. Ez azt jelenti, hogy a tanúsított erdőkben folyó fakitermelés minimálisra csökkenti az erdő növényeire, állataira és egyéb élőlényeire gyakorolt hatást, a helyi közösségek részesednek a gazdálkodás hosszú távú előnyeiből, az erdőgazdaságot pedig úgy tervezik és irányítják, hogy nyereséges legyen, de a megtermelt profit ne veszélyeztesse a jövőbeni faállományt, vagyis az erdő regenerációját, fenntarthatóságát.

A különböző termékeken megjelenő FSC jelzés a fogyasztóknak azt jelzi, hogy az általuk választott termék papír alapanyaga nyomon követhető az előállítás teljes folyamatán keresztül.

A Lizzy Card Papír Kft. a papír- írószer kereskedelmi tevékenysége során elkötelezett a mellett, hogy megfeleljen azon vevői követelményeknek, melyek a felelős erdőgazdálkodás biztosítását állítják a középpontba. Ezen keresztül magára nézve érvényesnek és kötelezőnek ismeri el az FSC-STD 40-004 szabvány aktuális verziója által támasztott igazolási követelményeknek.

Az FSC Felügyeleti Láncolat (CoC) szabvány szerinti működést elsősorban az alábbi „elfogadhatatlan kategóriájú” faanyagok gyártásban történő felhasználásának elkerülése, és ennek bizonyítása érdekében vezeti be:

A Lizzy Card Papír Kft. felső vezetése és valamennyi munkatársa a tőle telhető legtöbbet teszi meg azért, hogy elkerülje a fenti kategóriák valamelyikéből származó faanyag alapú papíráru beszerzését az FSC termékcsoportokba tartozó termékek esetében.

A Lizzy Card Papír Kft. a beszállítóival rendszeresen közli a minőségi specifikációk mellett az FSC deklarációs, illetve igazolási elvárásait.

A Lizzy Card Papír Kft. felkészíti és oktatja dolgozóit arra, hogy milyen szerepük és feladataik vannak az FSC Felügyeleti Lánc vállalaton belüli kialakítása és működtetése tekintetében.

A Lizzy Card Papír Kft. vállalja, hogy a vevői igényeknek megfelelően bővíti az FSC Felügyeleti Láncba bevont termékeinek körét.

Mindezek mellett, a környezeti erőforrások megóvása érdekében, törekszik a fajlagos energia-felhasználásának csökkentésére, különös gondot fordít a csomagolási hulladékaink szakszerű kezelésére, mennyiségük folyamatos csökkentésére. Kiemelt figyelmet fordít a dolgozóik számára a biztonságos, egészséget nem veszélyeztető munkakörülmények biztosítására.

A felelős erdőgazdálkodást elősegítő Felügyeleti Lánc működtetése olyan tevékenységek és intézkedések összessége, amelynek célja, hogy a fa feldolgozása során – így az általunk végzett kereskedelmi tevékenységben részt vevő papír alapú termékek gyártása során – nem pusztítottak el természetvédelmi területeket, nem használtak veszélyes növényvédő-szereket. Betartottak minden jogszabályi és egyéb követelményt, a kivágott fák helyére újakat telepítettek, a fakitermelés és az erdő(újra)telepítés folyamán érvényesül a biodiverzitás és az ökológiai egyensúly fenntartása, genetikailag módosított szervezeteket nem vontak termesztés alá. Ennek érdekében cégünk meghatározta azokat a műveleteket, tevékenységeket és a munkavállalókat, amelyek/akik kapcsolatban állnak az alapanyag beszerzési, raktározási, és az értékesítési folyamat bármely elemével.

A vállalatra háruló, a felelős erdőgazdálkodás Felügyeleti Láncában való részvétellel kapcsolatos ügyeket – a megfelelő szinten – a legjobban az összes érdekelt dolgozó részvételével lehet megoldani. A vállalatnál minden dolgozó részére biztosított – figyelembe véve szerepét a lánc működtetésében – a megfelelő hozzáférés az FSC CoC információkhoz.

Alapvető követelmény, hogy cégünknél megvalósuló FSC Felügyeleti Láncban szerepet vállaló minden munkatársunk rendelkezzen a munkája ellátásához szükséges szakmai ismeretekkel, szakképzettséggel, gyakorlattal, illetve a FSC CoC szabványkövetelményeinek ismeretével.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]