[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image media=”1114″ media_width_percent=”100″ alignment=”center” uncode_shortcode_id=”137776″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”478056″]Minden év február 21-én az UNESCO az anyanyelv nemzetközi napját ünnepli. Létrehozásának oka az volt, hogy felhívják a figyelmet a Föld nyelvi sokszínűségére és gazdagságára. Hatezernél több nyelvet beszélnek a Földön, ennek a fele veszélyben van. Ha százezer fő alattira csökken az adott nyelvet beszélők száma, akkor válik a nyelv veszélyeztetetté. Ha meghal az utolsó ember, aki beszéli azt a nyelvet, akkor már nagyon nehéz feleleveníteni. A nyelvek kihalásának folyamata megállíthatatlannak tűnik, ezt is tudatosítani akarják ezzel a nappal.[/vc_column_text][vc_column_text uncode_shortcode_id=”177721″]A magyar nyelvet szerencsére még nem fenyegeti a kihalás veszélye, de a minőségbeli romlás igen. Elég megnézni a közösségi médiában közzétett posztokat, kommenteket és láthatjuk mennyien használják helytelenül, hibásan.

Hogyan fejlesztheted helyesírásodat és szókincsedet?

  1. Olvass minél többet!
  2. Keress ki hetente/havonta egy új kifejezést az Értelmező Szótárból és próbáld meg minél többször beépíteni a kommunikációdba az elkövetkezendő napokban. Amellett, hogy Te megtanulod, biztosan más is rákérdez majd és neki is elmagyarázhatod a jelentését.
  3. Próbálj meg ma rövidítések helyett egész mondatokkal beszélgetni online és ne használj emojit a szavak helyettesítésére.
  4. Kérdezd meg a nagyszüleidet, szüleidet, ők milyen érdekes, vicces szavakat használtak gyerekkorukban.
  5. Ezek után, magyarázz el Te is pár trendi, menő szót nagyszüleidnek, szüleidnek.

[/vc_column_text][vc_single_image media=”1112″ media_width_percent=”100″ alignment=”center” uncode_shortcode_id=”134743″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”132137″]Levezetésként készültünk egy kvízjátékkal, amit régi szavak jelentéseiből és gyakran elkövetett helyesírási hibákból állítottunk össze. Bevalljuk nekünk sem lett hibátlan.

Tedd próbára tudásodat Te is![/vc_column_text][vc_column_text uncode_shortcode_id=”126018″][/vc_column_text][uncode_share layout=”multiple” bigger=”yes”][/vc_column][/vc_row]